“ÁLLAT-VILÁG” RAJZPÁLYÁZAT

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. “Állat-Világ” című kerületi rajzpályázatára érkezett alkotások kiállításának ünnepélyes megnyitóját és eredményhirdetését október 28-án tartották Káposztásmegyeren, a Lóverseny téri Közösségi Házban.

A kiállításon megtekinthető pályaművekben a földkéreg mindhárom rétege, a szárazföld, a víz és a levegő élővilága elevenedik meg. A rengeteg kiváló produktum bemutatja földünk állatvilágának sokszínűségét a trópusoktól egészen a sarkvidékekig. A kiállítás jelentőségét mutatja, hogy az újpesti általános iskolások minden korosztálya képviseltette magát. A rajzpályázatra tizennégy kerületi iskolából közel 600 db pályamű érkezett, emiatt nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek. Hét kategóriában, korosztályonként kerültek díjazásra az alkotások. A helyezettek mellett különdíjakat kaptak a különleges és érdekes témák vagy egyedi technikák.

A rajzpályázaton résztvevő iskolák:
Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola, Újpesti Bajza József Általános Iskola, Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola, Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Újpesti Homoktövis Általános Iskola, Újpesti Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium, Lázár Ervin Általános Iskola, Megyeri Úti Általános Iskola, Pécsi Sebestyén Ének-Zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola, Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola, Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium és Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola.

A kiállítás megtekinthető a Lóverseny téri Közösségi Házban hétköznaponként 9-18 óráig.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Dr. Kriskáné Gánóczy Anita Homoktövis Környezetvédelmi Oktatóközpont