Állatmentés még magasabb szinten

  •  
  •  
  •  

Új, vadállatmentéshez is felszerelt járművet kapott az Állatvédelmi Járőrszolgálat, a speciális autót Wintermantel Zsolt adta át Pataki Gábornak, a járőrszolgálat vezetőjének. A járműbeszerzést a polgármester kezdeményezésére a Fővárosi Önkormányzat támogatta kétmillió forinttal.

A polgármester a jármű átadásakor emlékeztetett: Újpesten alakult meg és működik az ország egyetlen állatvédelmi járőrszolgálata, amely a helyi önkormányzattal és a rendőrséggel is együttműködik.

Pataki Gábor, az Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője lapunknak azt mondta, a jármű speciális mentéshez is szükséges eszközökkel is fel van szerelve. Ez magában foglalja az alpintechnikai eszközöket, flexet, de olyan kamerarendszerrel is felszerelkeztek, amivel csövekbe szorult vagy ott bujkáló állatot is meg lehet találni.

– Az új jármű szintén élőállat szállítására alkalmas, ugyanakkor vadállatmentésre is alkalmassá váltunk, amihez hamarosan megérkezik a vadállatkenel – sorolja Pataki Gábor.

Hozzáteszi: a mentőfelszerelés olyannyira korszerű, hogy a járműben szállított beteg vagy sérült állat állapotát út közben is tudják figyelni. Ezen kívül a felszerelés kiegészül egy négykamerás rendszerrel is, amivel egy-egy komolyabb mentés munkálatait lehet majd közvetíteni az Állatmentő Liga honlapján.

MOA