Állatok Mikulása

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC focistái és az Állatvédelmi Járőrszolgálat közös felajánlásaként száz kutyáknak és ötven macskáknak szánt mikuláscsomagot adtak át a Rex Állatszigeten december 5-én. Egyben a Rex Alapítvány alapítója itt jelentette be: elindul négylábú szeretetfutáruk; a kezdeményezéshez – idejükhöz mérten – az Újpest FC itt megjelent focistái is csatlakoznak.

Az Újpest FC részéről Forró Gyula, Vadász Viktor, Simon Krisztián, Nagy Gábor és Litauszki Róbert érkezett az Állatszigetre.

A kutyáknak szánt csomagokba, kutyacsoki, bolhairtó, jutalomfalat és rágócsont került, míg a macskák ötven szeretetcsomagja jutalomfalatot és macskalabdát tartalmazott. Az öt focista egy-egy kutya kíséretében rövid sétát tett az Állatszigeten, majd az állatvédelmi járőrökkel közösen adták át az ellátmányt dr. Király Péternek, az Állatsziget vezetőjének, a Rex Alapítvány alapítójának.

Utóbbi még a séta során elmondta: advent idején indul útjára négylábú szeretetfutáruk, ami azt jelenti, hogy Újpest területén, az ünnepek időszakára egy-egy kutyát vagy macskát díjmentesen házhoz visznek. Az állatokhoz egyhavi eleséget „mellékelnek”, de az így kiszállított állatok Király Péter szerint az esetek kilencvenöt százalékában már nem kerülnek vissza hozzájuk.

Az alapítványvezető állatorvos az átadás után felkérte az öt focistát, hogy vállaljanak „sportvédnökséget”, s idejükhöz mérten legyenek jelen a négylábúak kiszállításánál. A jelenlévők igent mondtak a kérésre.

Kép és szöveg M. Orbán András