Állatok Mikulása

  •  
  •  
  •  

Ma tartja az Állatok Mikulása rendezvényt a Rex Kutyaotthon Alapítvány. Délelőtt a Hahó Együttes várta a gyerekeket a Lóverseny téri közösségi Házban, majd a Rex színi társulata mutatta be korhű jelmezekben, hogyan édesgette magához az ősember a farkast, hogyan szelidítette mindennapi társává. 11 óra 30 perctől Sasvári Sándor színművész adott jótékonysági koncertet a szép számban összegyűlt felnőtt és gyerek közönségnek.

Dr. Király Péter a Rex Alapítvány alapítója elmondta, hogy a rendezvénnyel az a fő céljuk, hogy tudatosítsák a gyermekekben, hogy a kutya nem játék, nem riasztóberendezés, vagy státuszszimbólum, hanem érző lény, melyért egy életen át felelősséggel tartozunk.  

A rendezvény fővédnöke, Nagy István alpolgármester, országgyűlési képviselő már az alapítvány első lépéseinél is segédkezett, részt vett annak a döntésnek az előkészítésében és megvalósításában, mellyel az Állatsziget létrejöhetett.

– A Rex Alapítvány mára már jóval több, mint egy kutyamenhely. Ennél sokkal lényegesebb feladata a kulturált állattartásra való nevelés. Újpest Önkormányzata nagy figyelmet fordít erre, hiszen a társadalom két rétege – a kutyás és nem kutyás között – igen sok a konfliktus. Mi megpróbálunk ezen a területen úgy rendet tenni, hogy a két tábor között oldódjon a feszültség.    

Az Állatok Mikulása délután az Állatszigeten folytatódik, ahol élő betlehem, kézműves foglalkozások, filmvetítés és állat-örökbefogadási akció várja az odalátogatókat. 

P.J.