Állatok Világnapja az Állatszigeten

  •  
  •  
  •  

Ezrek látogattak ki az Állatszigetre szombaton, ahol az Állatok Világnapja alkalmából állati sportnapot rendeztek. Az eseményen ünnepélyesen átadták az új macskamentő állomást. Ezen a napon nemcsak az állatok, de az emberek is főszerepet kaptak.

Wintermantel Zsolt polgármester és Nagy István alpolgármester különleges kitüntetést vehetett át az Állatszigeten tartott rendezvényen, a Rex Kutyaotthon Alapítvány vezetőjétől. Dr Király Péter, az “Állatok mentora” díjat adta át a városatyáknak. Mint köszöntőjében elmondta, az elismerést a polgármester személyén keresztül az egész önkormányzatnak szánták, amely évek óta lehetőségeihez mérten, és eszközeinek függvényében támogatja az alapítvány munkáját és az Állatszigetet.

Nagy István azért kapta a díjat, mert alpolgármesterként tulajdonképpen a kezdetektől fogva mentora volt, nemcsak az állatoknak, de az alapítványnak és a mára igazán európai színvonalú szabadidős parkká fejlődött Állatszigetnek is.

Az érdeklődők között elsősorban kisgyermekes családok voltak, akik látható élvezettel figyelték a színpadi programokat éppúgy, mint a kutyás bemutatót, az állatmenhelyet vagy a Magyar Kisállat Fizioterápiás Társaság bemutatóit. A merészebbek pónihintózhattak, vagy részt vehettek a tanya olimpián is. A legkülönlegesebb program a dog dancing volt.

Kora délután dr. Király Péter, Wintermantel Zsolt polgármester és Nagy István közösen vágta át a nemzeti színű szalagot a vadonatúj macskamentő állomáson. Az új létesítménnyel immár nemcsak a kutyák de a macskák is méltó körülmények között várhatják leendő gazdáikat.