Állatvédelem a Városnapok alatt is

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városnapok alatt a nemrégiben alakult, az országban egyedülálló újpesti civil kezdeményezés, az Állatvédelmi Járőrszolgálat is saját standdal vett részt.

– Azért vagyunk itt, hogy megismerjenek minket, hogy megtudják, kihez kell fordulni, ha segítségre van szükség. Július elején alakultunk, „teszt üzemmódban” működünk. Feladatunk az, hogy az állatok elleni esetleges bűnesetek felderítésében segítsük a rendőrséget. (Tevékenységükről csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartottak az önkormányzattal és a kerületi rendőrkapitánysággal. – A szerk.) Az azóta eltelt időben többek között két olyan állatkínzási ügyet is sikerült felderítenünk, amely már most ügyészségi szakaszban van – tudtuk meg Pataki Gábortól, az Állatvédelmi Járőrszolgálatot működtető Állatmentő Liga elnökétől. 

– Ez a néhány nap arra jó, hogy beszélgetünk, ismerkedünk a helyiekkel, illetve bennünket is megismerhetnek. Van egy kis standunk, ahol vásárolhatnak néhány hasznos dolgot. Az ebből befolyó összeget állatmentő célokra fordítjuk. Már az elmúlt napokban érkezett hozzánk néhány információ, bejelentés, amelynek utána fogunk nézni – tette hozzá Pataki Gábor.

G.R.