Állatvédelmi Járőrszolgálat

  •  
  •  
  •  

Július elsejétől állatvédelmi járőrszolgálat indult Újpesten az Állatmentő Liga szervezésében. A szervezet az állatok árvízi mentésében is tevékenyen közreműködött.

– Nem volt még ilyen állatvédelmi akció Magyarországon. A liga tagjai hatósági segédlettel járőrőznek majd. Fontos, hogy ez nem azért jön létre, hogy az állattartó embereket inzultáljuk, hanem hogy felhívjuk a figyelmet a helyes állattartásra – mondta Pataki Gábor, az Állatmentő Liga vezetője.

– A járőrszolgálat egyik legfőbb feladata lesz, hogy ellenőrizze az idén január 1-jétől már kötelező mikrocsipeket a kutyákon. Akinek a kutyáján van már csip, annak ajándékot adunk, csakúgy, mint minden egyes akciónknál. Aki még nem látta el kutyacsippel kedvencét, figyelmeztetjük, hogy ideje ezt megtennie, hiszen a határidő már régen elmúlt. A járőrszolgálat ellenőrzi majd a kutyafuttatókat is, és igyekszik jó kapcsolatot kialakítani az újpesti állattartókkal. Az állatkínzásokat pedig megpróbálja megakadályozni – tette hozzá Pataki Gábor.


Az Állatvédelmi Járőrszolgálat az önkormányzat támogatásával jött létre, és várhatóan három autóval járőröznek majd. Első akciójaként az újpesti rendőrség segítségével megmentette Lujzi kutyát, akit tulajdonosa alig félméteres madzagon tartott, rendszeresen vert, és hetek óta a szomszédok etették. Lujzira már a Rex Állatszigeten vigyáznak.

J.M.