Álom jő az Árpád útra

  •  
  •  
  •  

A héten végre teljesen kicserélik a rosszul illeszkedő Árpád úti csatornafedelet, ami négy éve okoz álmatlan éjszakákat több száz embernek. Az Árpád út és a Virág utca kereszteződésében lévő speciális, két méter széles fedlapoknak meglazultak az illesztései, ezért hangos csattanó hangot adtak ki minden alkalommal, amikor átment rajtuk egy nagyobb méretű jármű.

A Fővárosi Csatornázási Művek 2007 óta számos megoldással próbálta rögzíteni a csatornafedeleket volt, hogy ideiglenes faékkel rögzítettek őket, később külföldről próbáltak új nagy méretű, egyedi fedlapot szerezni, fél évvel ezelőtt pedig lebetonozták a fedelet.

Többféle próbálkozásunk volt, de egyik sem vált be, ezért a legköltségesebb megoldást kellett választanuk, hogy végre orvosolni tudjuk a problémát. Kollégáink az átlagos 80 centiméteres méretűre szűkítették le a csatorna-járatot, amire már a hagyományos méretű, süllyedésmentes fedlapot is rá lehet helyezni, az ugyanis minden helyen bevált. Biztonsági okokból a kereszteződében lévő, másik két fedlapot is kicseréltettük, bár azok nem okoztak eddig problémát- mondta el az Újpesti Naplónak Bátori Marianna kommunikációs vezető.

TT