Alonso és Vettel is focizik Újpesten

  •  
  •  
  •  

A július 31-én sorra kerülő Formula–1-es Magyar Nagydíj előtt ismét pályára lép Budapesten az F1-es pilóták futballcsapata, a Nationali Piloti, amelynek ezúttal a világbajnoki címvédő német Sebastian Vettel lesz a kapitánya

A szervezők tájékoztatása szerint a július 27-én a Szusza Ferenc Stadionban sorra kerülő összecsapáson a versenyzők ellenfele a magyar All Star válogatott lesz.

A Nationali Pilotiban a Red Bull német sztárja mellett pályára lép többek között a két ferraris pilóta, a spanyol Fernando Alonso és a brazil Felipe Massa. Az F1-esek védelmét Mészöly Géza erősíti majd. Helyet kap a csapatban két magyar autóversenyző, Michelisz Norbert és Kiss Norbert is.

Az All Star gárdát politikusok, színészek, újságírók és sportolók alkotják. Szerephez jut Kövér László, Szijjártó Péter, Bánki Erik, Eperjes Károly, Rudolf Péter, Nagy Ervin, Erdei Zsolt, Kovács Kokó István, Balogh Gábor, Dragóner Attila, Lipcsei Péter és Vincze Ottó. Az All Star alakulat szövetségi kapitánya Dunai Antal. A mérkőzést Kassai Viktor vezeti.

A pilótaválogatott, amely 1981-ben a korábbi versenyző, Riccardo Patrese kezdeményezésére alakult meg, először 2005-ben lépett pályára Magyarországon, akkor 6–6-os döntetlen született.

A résztvevők 20 darab, a hírességek által dedikált focilabdával lepik meg a közönséget.
Az előmeccsen az UTE öregfiúk csapata a magyar öregfiúk-válogatottal mérkőzik. Az eseményt a Duna TV élőben közvetíti.

A jegyek egységesen 1000 forintba kerülnek, a bevételt jótékony célra fordítják. Belépők a WestEnd City Center Sportporta üzletében válthatók július 20-tól, majd a Szusza Ferenc Stadionban július 25-én és 26-án, illetve a mérkőzés napján.