Aluljáróban verekedtek

  •  
  •  
  •  

Két férfi esett egymásnak Újpest központ aluljáróban és hagyta abba a verekedést a rendőrök megjelenésekor december 7-én este. A 37 és 34 éves hajléktalanokat a rendőrök elfogták, garázdaság miatt kell felelniük.

Rendőrkézen a tárolófeltörő
Lopott áruk adásvétele közben bukott le az a férfi december elején, aki a gyanú szerint az elmúlt két hónapban több tárolót is feltört városszerte és főként kerékpárt, szerszámokat, szeszesitalt tulajdonított el. Az újpesti rendőrök összehangolt munka keretén belül a lopások körülbelüli időpontjaiban a veszélyeztetett területeken visszatérő ellenőrzést végeztek és ekkor, a Szekfű Gyula utcában vontak intézkedés alá két férfit, akik különféle szerszámgépek és egy kerékpár adásvételét bonyolították. Az egyenruhások a műszaki cikkeket eladó férfit korábbi betörések elkövetéséből már jól ismerték, elszámoltatása során a gépek és a kerékpár tulajdonjogát igazolni nem tudta. A harmincéves férfit a rendőrök előállították, eddig tíz lopást ismert be.

Zöldségüzletből akart lopni
Az eladó táskájában kotorászott, illetve próbálta azt elvinni egy férfi az egyik Szent István téri zöldséges üzletből. A kiérkező rendőröket az üzlet tulajdonosa arról tájékoztatta, hogy a raktártérben tartózkodott, amikor az üzlet felől beszűrődő zajra lett figyelmes. Az eladótérbe lépve látta, amint egy férfi a pult mögé lépve a fiókban elhelyezett táskáját felemeli, abban kutat, és a táskával próbál az üzletből távozni. Az üzletvezető ekkor hirtelen az ajtóhoz lépett, és bezárta. A rendőrök a helyszínen elfogták a 28 éves férfit, akinek lopás miatt kell felelnie.

Rablás miatt keresik
A rendőrségrablás miatt keresi azt az ismeretlen férfit, aki a napokban a Rózsa, Virág és Závodszky utcában támadott meg idős embereket, bántalmazta őket, majd értékeiket magához véve elmenekült. Az ismeretlen támadó körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, 17-23 év körüli fiatalember. Az elkövetéskor szürke színű dzsekit vagy pulóvert és napellenzős világos színű kötött sapkát viselt.  Az újpesti rendőrség kéri, hogy aki a rablóval kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a 231-3400/140 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.