„Ami nem öl meg, az megerősít”

  •  
  •  
  •  

Sajtótájékoztatót tartott április 1-jén Roderick Duchatelet, az Újpest labdarúgócsapatának tulajdonosa, amelyen ismertette a klub életében bekövetkezett változásokat, és köszönetet mondott a támogatóknak.

Mint már ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség és a vagyonkezelő is hozzájárult az NB I-es indulási jog átruházásához, úgyhogy az élvonalbeli szereplést már az Újpest 1885 Futball Kft. folytatja.

„Nagyon sok gondunk volt, de profi gondolkodással és egészséges hozzáállással megmenekült a klub. És, ahogy mondani szokás, ami nem öl meg, az megerősít” – kezdte a sajtótájékoztatót Roderick Duchatelet. A tulajdonos megköszönte a támogatást mindazoknak, akik segítették a klubot a krízishelyzetben. Így köszönetet mondott Őze Istvánnak, az UTE klubigazgatójának, Csányi Sándornak, az MLSZ elnökének, Orbán Viktornak, Szijjártó Péternek, Vályi-Nagy Vilmos államtitkárnak, az FTC, a Honvéd tulajdonosainak, szurkolóinak, a Diósgyőrnek, továbbá Wintermantel Zsoltnak is. Kiemelte a saját szurkolóikat, akik a klub mellé álltak a bajban, és a csapat edzőit, labdarúgóit, akik elképesztő hozzáállással nyertek meccseket ezekben a nehéz időkben.

A belga tulajdonos arról is beszélt, hogy egy nagyobb összeget helyezett a klubot korábban működtető Újpest FC Kft. számlájára, így tette lehetővé azt, hogy az indulási jogot átvigye egy új cégbe, a csapat jövője pedig hosszú távra biztosítva legyen.

Amennyiben nem tudják bebizonyítani igazukat a bíróságon azok a cégek, amelyek a fennálló tartozások miatt felszámolási eljárást indítottak az Újpest FC Kft.-vel szemben, akkor ezt az összeget visszakapja.

„Most már előrenézünk, a jövőre és a focira koncentrálunk. Hosszú távra szeretnénk felépíteni a csapatot, olyan fiatal, tehetséges labdarúgókkal, akik szívüket-lelküket kiteszik a csapatért, és akiknek fontos a klub. Évről évre előrébb akarunk lépni a bajnokságban, azt szeretnénk, hogy az Újpest stabil élcsapat legyen. Nem kell mondanom, hogy pénteken milyen fontos meccsünk lesz, és biztos vagyok benne, hogy megverjük a Fradit. Utána meg koncentrálhatunk a Magyar Kupa megnyerésére, mert ez az elsődleges célunk idén” – mondta Roderick Duchatelet.

J.M.