Amikor a teknős legyőzi a nyulat

  •  
  •  
  •  

Gálaműsor keretében adták át az idei Pécsi Sebestyén díjakat, április 21-én este, az Ady Endre Művelődési Központban. Színvonalas műsort adtak az iskola diákjai, a produkciókat vastapssal jutalmazták a nézők.

Talán nem is helyénvaló a megfogalmazás, mely szerint zsúfolásig megtelt az Ady színházterme péntek este, hiszen egyetlen üres ülőhely sem volt, rengetegen álltak a két szélen is, és bizony még örülhettek is, mert sokan be se jutottak a terembe. Sikerült viszont a bravúr Wintermantel Zsoltnak, akinek állóhely jutott.

A Pécsi Sebestyén Általános és Zenetagozatos Iskola 1995. április 25-én vette fel Újpest kiváló orgonaművészének, Pécsi Sebestyénnek a nevét, a család pedig 1998-ban díjat alapított, amit egy tanár és legfeljebb két tanuló kaphat minden évben.

Egy Palotás tánccal vette kezdetét a gála, majd következett az eredményhirdetés, melyen jelen volt Pécsi Zsuzsa is. A díjakat Horváth Erika igazgató adta át Nagy Dorottya hetedikes tanulónak. A díjazott tanár kiválasztása kemény diónak bizonyult, mert többen is érdemesek voltak az elismerésre. Végül a döntnökök Csorba Zsófiának ítélték a díjat. Ezek után több tucatnyi diák részesült elismerésben, könyvjutalomban.
A műsor egy mesejátékkal folytatódott, melyben az egérkisasszony keresett magának egy erős vőlegényt, így talált rá a szélre, majd a kerítésre, végül azonban belátta, hogy egy egér az ideális megoldás.  Aztán, fakanállal a kézben zenés étlapot kínáltak a kisiskolások, és jött az erdei olimpia, amelyen a nyúl futóversenyre hívta a teknőst, de hiába volt gyors az elején, a teknős kitartása eredményesebbnek bizonyult. És így ment ez tovább mondókákkal, játékokkal, végül a szünet előtt ismertették az iskolai Ki mit tud? eredményét.

A második blokk zenével kezdődött, versösszeállítással, a Dzsungel könyvével, modern tánccal, folytatódott, és zumbával zárult. Szép este volt.

Á.T.