Ancsinékat a hoki hazai halhatatlanjai közé választották

  •  
  •  
  •  

A budapesti divízió I-es világbajnokság megnyitója előtt adták át első ízben a magyar hoki 11 legendás alakjának a sportág legrangosabb hazai elismerését: a plakettet, amely tanúsítja, hogy tulajdonosát a Magyar Jégkorong Szövetség a „Hírességek Csarnoka” tagjainak sorába választotta. A díjazottak sorában három újpesti játékost is találunk: Ancsin Jánost, id. Kovács Csabát és Zsitva Viktort.

A névsorba 11 köztünk élő legenda – játékos, edző, sportvezető, játékvezető – került be, s a múlt előtt tisztelegve a Magyar Jégkorong Szövetség Történeti Bizottsága összeállította a néhai hokicsillagok álom-tizenegyét is.

A díjazottak:Ancsin János, Jakabházy László, id. Kovács Csaba, Kovalcsik Péter, Mészöly András, id. Ocskay Gábor, Palla Antal, Pásztor György, Raffa György, Schell László, Zsitva Viktor

Ancsin János:- Óriási megtiszteltetés, hogy bekerülhettem a fantasztikus névsorba. – mondta az UTE vezetőedzője. – Életem a hoki, eddig is érte és vele éltem,m ezután sem lesz ez másként. A kitüntetés, mert én annak tekintem, újabb erőt ad a munkám folytatásához, a csapat vezetéséhez és a hoki megszerettetéséhez.

GG