Anetta, a diákpolgármester

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Diáknapok zárásaként választották meg az új diákpolgármestert a városházán. Egy évig Fehér Anetta, a Kanizsay Dorottya Egészségügyi Szakképző Iskola diákja viseli a címet.

– Mindegyik jelölt programjában szerepelt a közbiztonság és a köztisztaság javítása, a diákprogramok kiszélesítése, a diákmunka bővítése. Mivel nyerted meg te a választást?
– Talán én voltam a leghatározottabb a jelöltek közül. Figyeltem a közönségre, és a zsűrivel is tartottam a szemkontaktust. Néztem a többieket, és ők ezt nem így tették. Vagyis talán a legjobban a mi csapatunk “adta el” a programját, és összességében a mi munkánk volt a legkidolgozottabb.

Miért indultál a diákpolgármester-választáson?
A felkészítő tanárom mondta, hogy egy “nagyszájú” lány vagyok, jó ötleteim vannak, és ezekkel ki is tudok állni mások elé, amúgy is oszlopos tagja vagyok a diákönkormányzatnak, úgyhogy induljak el. Mivel szeretem a kihívásokat, és tényleg jobbá szeretném tenni Újpestet, ezért belevágtam.

Mit vársz ettől az egy évtől? Miben változtathat meg téged ez a szerep?
– Valószínűleg magabiztosabb leszek attól, hogy sokat kell majd szerepelnem, ami már az érettséginél is jól fog jönni. És azt is el tudom majd dönteni, hogy szeretnék-e politikával foglalkozni a jövőben, mert ez sem kizárt.

J. M.