•  
  •  
  •  

„Angol Kaland” címmel játékos vetélkedő zajlott le 2011. november 17-e délutánján a Forrai Magániskola Kéttannyelvű Középiskola szervezésében 22 csapat részvételével, melyek közül 9 a IV. kerület iskoláiból érkezett.

A versenyt három kerület – III., IV. és XIII – nyolcadikosainak hirdették meg azzal a céllal, hogy játékos formában segítsék az angol nyelvű országok megismerését, az angol tanuláshoz kapcsolódó élmények gyűjtését.

A résztvevő háromfős csapatok 9 állomáson bizonyíthatták tudásukat, ügyességüket mindvégig angol nyelven. A feladatok közt volt vicces képek párosítása aláírásukkal, filmek felismerése és eredeti angol címük megadása, híres amerikai épületek felismerése, városok elhelyezése Nagy-Britannia vaktérképén, angol közmondások hiányzó szavainak beírása, hogy csak néhányat említsek közülük.

Az eredményre várakozás idejét origamival, társasjátékokkal tölthették el a gyerekek. Majd a szervező iskola egyik anyanyelvű tanára, Delilah Brown felolvasta a dobogós helyezéseket elért csapatok neveit és a gyerekek és felkészítő tanáraik átvették jutalmukat és okleveleiket S. Forrai Regétől, az intézmény vezetőjétől. Az általános iskolák kategóriájában a három első helyet a IV. kerületi Angoltagozatos Általános Iskola csapatai érdemelték ki kimagasló pontszámmal. A gimnáziumok kategóriájában a Károlyi 12 Évfolyamos Gimnázium egyik csapata 5. helyezést ért el.

A vetélkedő nagyon kellemes légkörben, gördülékenyen zajlott le, igazi élményt nyújtva a résztvevő nyolcadikosoknak. Mindezért őszinte köszönet illeti a Forrai Magániskola Kéttannyelvű Középiskola vendégszerető szervező tanárait és intézményvezetőjét. Ez az esemény méltóképpen hozzájárult az intézmény fennállása 20. évfordulójának ünnepléséhez.


Csontos Miklósné
angol nyelvi kerületi munkaközösség vezető