Angyalszárnyon: az Újpest FC is átadta az ajándékokat!

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Önkormányzat által életre hívott jótékonysági szervezet, az Újpesti Cseriti, azon munkálkodik, hogy teret adjon a segítő szándékú felelősségvállalásnak, és a jótékony tett örömével ajándékozzon meg mindannyiunkat. Az idei Karácsony kiemelt programja az „Angyalszárnyon” elnevezésű kezdeményezés volt, amelyhez az Újpest FC is azonnal csatlakozott és amely közel 500 gyermeket ajándékozott meg az ünnepek előtt – írja az ujpestfc.hu

Az „Angyalszárnyon” program keretében Újpest legnehezebb sorsú gyermekei karácsonyi kívánságaikat fogalmazták meg nekünk. Leveleik alapján személyre szóló ajándékcsomagok készültek az újpesti családok, cégek, intézmények jótékony adományaiból.
 
A személyre szabott ajándékcsomagokat a legnehezebb sorsú 50 gyermeknek december 16-án, az újpesti Polgár Centrumban karácsonyi ünnepség keretében adtuk át, ahol kis vendégek csokitorta mellett élhették meg a karácsony csodáját.
 
Az Újpest FC nevében Simon Krisztián adta át az ajándékokat a gyermekeknek!
 
Az Újpest FC ezúton is megköszöni szurkolóinak, partnereinek és támogatóinak azt, hogy a klub által támogatott Angyalszárnyon kezdeményezéshez csatlakozva több száz kisgyermeknek tették boldoggá a Karácsonyt!
 
Sok gyermeknek sosem adatik meg, hogy részese lehessen a karácsony csodájának, és a fenyőfa alatt vágyai teljesüljenek. Ezeket a gyermeki álmokat váltjuk valóra közös összefogással.
 
A kezdeményezés megmozdította egész Újpestet. Magánszemélyek, cégek, intézmények álltak a jó ügy mellé és közös erővel több, mint 1 millió forintot, és megszámlálhatatlan játékot gyűjtöttünk a rászoruló gyermekeknek.
 
Közel 500 gyermeket tudtunk megajándékozni az összegyűlt használt játékokból, könyvekből, felajánlásokból, amit nagyszabású karácsonyi műsor keretében adunk át (december 17-én, szombaton, a Erzsébet utcai Általános iskolában).
 
Wintermantel Zsolt:
– Először is: szeretném megköszönni az Újpest FC-nek és a klub szurkolóinak, hogy segítettek! Nagyon fontos volt a közreműködésük, hiszen is rengeteg ajándék, meglepetés juthatott el a kicsikhez. Az újpesti közösség tagjának lenni mindig büszkeséggel töltött el minket, mert újpestinek lenni mindig többet jelentett, mint Budapest egy városrészében élni. Az újpesti közösségerős és büszke. Büszke önmagára, kiemelkedő tagjaira, elért eredményire, legyen az akár a sport, a művészet, a politika, vagy a tudomány területén. Ennek a közösségnek méltó tagjává válni mindannyiunk törekvéséve, kinek-kinek saját tehetsége és lehetősége szerint. Közösségünk ereje az egymás iránti felelősségvállalásban is megmutatkozik. A válságos helyzetbe került, nehéz körülmények között élő társaink segítése közösségünkben megszilárdítja a biztonság, az együvé tartozás érzését. Egy hálás pillantás, egy köszönő szó, egy gyermek mosolya pedig bearanyozza önnön életünk pillanatait.
 
Élményajándékok:

500 gyermeket hív meg az Andretti fagyizó, kávézó és pizzéria
500 gyermeket hív meg az Újpesti Polgármesteri Hivatal egy városházi látogatásra és kakaózásra
250 gyermeket hív meg az Aquaworld vízibirodalom és élményfürdő
50 gyermeket hív meg a Kölyökpark komplex mozgás- és képességfejlesztő Centrum
Az Újpesti Cseriti szervezésében, az összegyűlt pénzadományból a jövő év során további programokkal örvendeztetjük meg a gyermekeket
Az újpesti családok jóvoltából minden gyermek játékkal tér haza, a játékokat a rendezvény végén az öltözőben találják
A KiwiCo Zrt. édességgel járult hozzá a csomagokhoz
A Pauker Nyomda könyvekkel járult hozzá a csomagokhoz
A Lions Club könyvekkel és édességgel járult hozzá a csomagokhoz
Az OTP játékokkal járult hozzá a csomagokhoz
A Baptista Szeretetszolgálat önkéntes segítségükkel és játékokkal járult hozzá a rendezvényhez
Az Újpest FC és Jackwerth Attila önkéntes segítséggel és játékokkal járult hozzá a rendezvényhez
Az Újpest FC játékosai elárverezett dedikált labdákkal, mezekkel, pólókkal járultak hozzá a rendezvényhez
Az Újpesti Piac kereskedői felajánlásaikkal segítették az Újpesti Cseriti munkáját

 
Pénzadományokat – a teljesség igénye nélkül – alábbi támogatóinktól kapták a gyermekek:
 

    Sanofi
    Top-Net Kft.
    Mester-Építő Kft.
    Az újpestiek jószívű adományozói

 
A helyszínen elfogyasztásra kerülő finomságokról a
 

    Bambuszliget Cukrászda
    Orosz Cukrászda
    Harangvirág Cukrászda
    HFoods és az Oxygen Wellness Újpest gondoskodott.

 
A gyűjtési akcióban részt vettek még:
 

    Aradi-Csányi óvoda
    Babits Gimnázium
    Dalos Óvoda
    Erzsébet utcai általános iskola
    Káposztásmegyeri Családok Egyesülete, játék
    Újpesti Szociális Bolt
    Újpesti cégek és magánszemélyek pénzadományai