“Angyalszárnyon” az újpesti nehézsorsú gyermekekért

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata mindig különös figyelemmel fordult a nehéz körülmények között élő emberek felé. Az elmúlt egy évben számos programmal szerzett örömöt az Újpesten élő szűkölködő családoknak. A programok sikerére alapozva az önkormányzat életre hívta az Újpesti Cseriti névre keresztelt jótékonysági csoportját, melynek neve az angol Charity (jótékonyság) szó játékos magyarításából ered.

A karácsonyi jótékonysági akcióhoz csatlakozott a városrész sport-szimbólumának tekinthető Újpest Futball Club is. A játékosok különböző ajándékokkal kedveskednek a gyermekeknek. Külön meglepetés, hogy a focisták kézjegyükkel ellátott labdákat ajánlottak fel, melyeket az Újpesti Cseriti árverésre bocsát, és a befolyt összeget a rászoruló újpestiek megsegítésére fordítja. A focilabdákat november 22-én délben, a Szusza Ferenc Stadionban, edzés után dedikálták a sportolók.

Balajcza Szabolcs, az Újpest kapusa is szívesen állt az ügy mellé. Mint elmondta, neki két gyermeke van, akik szerencsére nem ismerik a nélkülözést, de azért otthon, szinte naponta szót ejtenek azokról a gyerekekről, akik nehéz körülmények között élnek. Nem is volt kérdéses, hogy néhány ajándékkal a táskájában érkezik a találkozóra.
Lázár Bence, a csapat egyik gólfelelőse kiemelte, hogy nem az ajándékok értéke számít, hanem a segítségnyújtás ténye. Éppen ezért kérte a társait és az újpesti szurkolókat, hogy minél több adománnyal segítsék nehézsorsú embertársaikat.

Az Újpesti Karácsonyi Vásár szervezőinek külön örömöt jelent, hogy november 25-e, a karácsonyi vásár első napja egyben a Magyar Futball Napja is. Így egyértelmű volt, hogy az újpesti focisták ajándékát, külön erre a jeles napra szervezett élőcsocsó bajnokság keretein belül adják át. Az élőcsocsó fesztivál különleges színfoltja lesz az a mérkőzés, melyet az Újpest FC az Újpesti Önkormányzat válogatottjával játszik majd. Az Újpest FC által dedikált labdákra december 6-ig lehet interneten licitálni.