Apáról – családra

  •  
  •  
  •  

Van, akit a színészek, másokat a dallamok varázsolnak el a színházban. Anda József a gyönyörű, kárpitozott bútorokba szeretett bele. Annyira vágyakozott a szép bútorokra, hogy már 8 évesen eldöntötte: kárpitos lesz.

Egykor minden újpesti utcában volt asztalos, de ma már alig vannak kisiparosok. Ám Anda József és családja időről időre bővíti az üzemet, néhány éve asztalos műhelyt is nyitottak. Csak megrendelésre dolgoznak, de így is bőven akad munkájuk. Antik, stíl és modern bútorokat kárpitoznak, restaurálnak. A hagyományos és az új eljárásokat egyaránt alkalmazzák, foglalkoznak belsőépítészettel, ajtó- és falkárpitozással, függönyvarrással – egyszóval a lakás teljes díszítésével.

Az újpesti családi vállalkozás 1976 óta működik. Anda úr sokáig a piac közelében dolgozott, először csak a feleségével. Később, ahogy cseperedtek a gyerekek, egyre többet szorgoskodtak a kis műhelyben. Nem csoda hát, hogy gyorsan kinőtték a helyiséget. 18 éve már, hogy az Erkel Gyula utcában dolgozik az egész család. Anda József ikerfi ai, Norbert és Krisztián, már egészen fiatalon eldöntötték, hogy apjuk mellett akarnak dolgozni. A lánya, Nikolett, 12-13 éve, egy kisebb kitérő után csatlakozott a családi vállalkozáshoz. Ma már pedig nem csak ő, hanem a férje is besegít, sőt hamarosan a 21 éves fiuk is bútorokat készít majd. A cégvezető szerint a családi vállalkozás lelke, a felesége. Veronika már 44 éve mindenben támogatja Józsefet és az egész famíliát.

A szakmai titok pedig egyszerű: olyan legyen a kész bútor, amit a saját otthonában is szívesen látna!

– D.Z s.