Ápolók világnapja

  •  
  •  
  •  

Orvosírnok, vezető asszisztens és gyógytornász kapott jutalmat az idei ápolók világnapján. E nap dátuma minden évben május 12-e, amikor elismerik a legjobbak munkáját.

Az idei díjakat május 13-án, hétfőn a Görgey úti SZTK épületében dr. Király Ferenc, a szakrendelő orvos igazgatója adta át, a kitüntetettek rövid szakmai pályáját ismertetve.

Branteruk Katalin orvosírnok 1987 óta dolgozik Újpesten, 2001-ig az önkormányzatnál, ezt követően az Árpád Kórház laboratóriumában dolgozott adminisztrátori, illetve orvosírnoki munkakörben, 2011. október 1-jétől pedig az SZTK-ban a vérvételi labor betegfelvételi részén tevékenykedik. Precíz munkája és teherbírása miatt jelölték a jutalomra.

Földi Pálné kereken négy évtizede dolgozik Újpesten, és 1975 óta fizikoterápiás asszisztens. Most is az SZTK-ban dolgozik, az elektroterápia-részleg vezető asszisztense. Betegei szeretik, kollégái támogatják, elfogadják vezetőként, tisztelik.

A díjazottak között Rácz Judit a legfiatalabb, 2001-ben végzett gyógytornászként, azonban munkája mellett számos szakmai továbbképzésen vett részt. Nagyon szívesen tanul új módszereket, és vezeti be azokat a gyermekek ellátásába – mindezt jó ideje már Újpesten teszi. Az elismerés átadásakor munkabírását emelték ki, azonban nem csupán szaktudása és teherbírása miatt lehet a jutalmazottak között, hiszen betegektől és szülőktől csak elismerő visszajelzéseket kapott.

Kép és szöveg: MOA