Április közepétől május végéig

  •  
  •  
  •  

A Főtér építési munkáival összhangban kb. egy hónapos időtartamra lezárják a Károlyi utcát megközelítően a Mády Lajos utca torkolatáig. A 147-es busz a munkák ideje alatt az Árpád út és a Berzeviczky Gergely utca vonalán tér rá a Károlyi utca forgalmára.

Tilli Lajostól, a Főtér Kft. ügyvezetőjétől érdeklődtünk a részletekről:
 
-Várhatóan 2010 április 12-től lezárásra kerül az István út – Károlyi István utca kereszteződés, a Károlyi utca és a csomópont forgalomirányító jelzőlámpa rendszer átépítése miatt. Ettől az időponttól az István útról nem lehet a Károlyi utcába balra nagy ívben kanyarodni, az István útra való visszafordulás azonban változatlanul lehetséges
A Károlyi utca lezárása miatt módosul a 147-es busz útvonala is. Az Árpád útról nem kanyarodik az István útra, hanem azon tovább haladva a Berzeviczy Gergely utcába kanyarodik jobbra és ezen haladva éri el a Károlyi utcát ahol az eredeti útvonalán halad tovább.(ezen útszakaszon megállási tilalom lesz, amelyet kérünk betartani szíveskedjenek)
Az István úton a Mády Lajos utca és a Szent István tér (Polgármesteri Hivatal előtt) közötti szakaszon a szegélykorrekciós munkák miatt egy forgalmi sáv kismértékű szűkítésre kerül sor. A munkák várható befejezése 2010 május 20. Mindezt igyekeztünk úgy időzíteni, hogy egy időpontra essen a kispiac bejáratánál megkezdődő új kapu építésével, hogy legalább ennyivel egyszerűsítsük az átépítés kényelmetlenségét.
A piaci rakodás területe megmarad az említett bejárati résznél s ezúton szeretnénk megköszönni mind az újpesti lakosok, mind a piaci dolgozók türelmét és megértését az átmeneti kényelmetlenséggel kapcsolatban.  
A Főtér megújulása már a végéhez közeledik s a végeredmény, bizton állíthatom, mindenki megelégedését szolgálja majd.

(Az alábbi látványterven a jobboldali sárga vonalazott terület jelzi a lezárandó útszakaszt)