Áprilisi bolondságok a Szűcsben

  •  
  •  
  •  

Iskolánk jó humorú diákjai idén sem feledkeztek meg az április 1-jéről. Sok-sok ötletes tréfával próbáltuk bolonddá tenni tanárainkat és egymást. Meglátogattunk alsós osztályokat, órát cseréltünk évfolyamtársainkkal.

 A történelmet fizikára cseréltük. Erre persze tanáraink is érdekesen reagáltak: volt, aki „piros pontot” adott, de volt, akinek fel sem tűnt a csere. Persze, később kiderült, hogy ez a „nem vettem észre” is csak az áprilisi tréfa része volt.

Több olyan csínnyel is készültünk, amihez előzetes felkészülésre, hosszabb szervezésre volt szükség. Megbeszéltük, hogy ezen a napon két kiválasztott tanuló tartja a matekórát.

Már előző nap is nagy volt az izgalom, de amikor a tanár úr ült be a padba, és a két fiú ment a táblához… Az órát tartó diákok a tanár gesztusait, hanglejtését, jellegzetes szófordulatait utánozva igyekeztek tanítani. Személyre szabott, kicsit szokatlan logikai feladatokat kaptunk. Az osztály és a tanár úr is jól érezte magát.

Évről évre azon vagyunk, hogy túlszárnyaljuk az előző évi vicceinket, de ezzel nem csak mi vagyunk így. Tanáraink is kitettek magukért.

A hagyományos poénok mellett (nehéz kérdésekből álló dolgozatot írunk, majd összetépjük és kidobjuk) ebben az évben ők is újítottak: osztályt cseréltek. Angoltanár tartotta a fölrajzot, magyartanár a biológiát. Képzelhetitek…Mindannyian nagyon élveztük a bolondok napját. Kár, hogy egy évben csak egyszer van ilyenre lehetőség.

H. Zs. A.

Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola 8. a