Apró titkok konyhája

  •  
  •  
  •  

Büszkén olvasom a Központ Bisztróról szóló elismerő cikkeket, blogbejegyzéseket. Legjobb hamburger, különleges ételek, szörpök és egy séf, aki miután leparkolt imádott motorjával, egész nap ötletel, változtat, újít. A vállalkozás szívéről, a konyháról beszélgettünk Petrovszki Norberttel, a Központ Bisztró séfjével.

– Mi volt a legfontosabb a Bisztró étlapjának kialakításánál, hogyan alakult ki a végleges kínálat?
– Próbáltam azt a vonalat továbbvinni, amit régebben is megszoktam és bevált. Már korábban is nagyon jó szakemberekkel volt szerencsém dolgozni. Az étlap kialakításánál igyekeztem mindent beletenni, amit tudok, amit az évek során megtanultam. A célom egy franciás alapokon nyugvó, de mégis közérthető konyhát megmutatni a vendégeknek. Mindig próbálok belecsempészni valami olyat, ami kicsit ismeretlen.
– A heti menükben és az állandó kínálatban is mindig található egy-egy nem mindennapi alapanyag, ami feldob egy hagyományos ételt. Emellett mitől különleges még a Központ Bisztró konyhája? Vannak-e titkos receptek?
– Természetesen. De ha ezeket elárulnám, meg kéne, hogy öljelek. (nevet) Viccet félretéve, a hamburgerekben használt szósz receptje teljesen saját ötlet, de hétről hétre is jönnek új dolgok. Nem csak én, hanem az egész csapat hozza az ötleteket, amiket aztán megszavazunk és megvalósítunk. Az alapanyagok
mellett ez is egy esszenciája a Bisztrónak. A csapat. Jó hangulatban, tele humorral dolgozunk, másképp nem is tudnánk.
– Az őszi, szüreti időszakban is számíthatunk újdonságokra?
– Évszakváltásnál mindig igyekszünk az időhöz, a hangulathoz és a szezonális
anyagokhoz igazítani kínálatunkat. Az idén sem lesz másképp, de azért minden meglepetést nem szeretnék lelőni. Egy biztos, a szőlős ételek biztosan nem hiányoznak majd az étlapról.
D.V.