Aprók gyűrték egymást a szőnyegen

  •  
  •  
  •  

Ötödik alkalommal gyűltek össze a fiatal birkózók, hogy versenyzésükkel Bolla József mesteredzőre emlékezzenek. A Megyeri úti Tungsram – csarnokban számtalan gyűrtfülű srác lépett szőnyegre, hogy a verseny végére a legjobbak a Budapest Bajnoka büszke címmel térhessenek haza.

Bolla József, a felejthetetlen mester rengeteg gyerekkel szerettette meg a férfias sportot, a tanítványai tengernyi érmet szereztek az évek során különböző versenyeken. Legismertebb tanítványa Növényi Norbert volt, aki a moszkvai Olimpián meg sem állt a dobogó legfelsőbb fokáig. Most azonban a Tungsram – csarnokban az utánpótlás játszotta, illetve birkózta a főszerepet.

A verseny előtt Wintermantel Zsolt polgármester oklevelet nyújtott át öt tehetségnek, elismerve ezzel az elmúlt időszakban elért eredményeiket. Dicséretben részesültek a Vilhelm testvérek, Zoltán, Richárd és Viktória. Rajtuk kívül Tallér Péter és Ferencz Brigitta örülhetett az elismerésnek.

– Valamennyien megérdemelték, hogy egy kis ünneplésben részesüljenek a verseny előtt – mondta Kapuvári Gábor, az UTE birkózó szakosztály vezetője. – Szép sikereket értek el, hiszen magyar bajnokok és diákolimpiai első helyezettek is egyben.

Az újpesti birkózó utánpótlás jó kezekben van. A szakosztály vezető maga is válogatott versenyző volt, európa-bajnoki bronzéremig jutott, manapság pedig ő maga is oktatja a gyerekeket.

– Külön szeretnék köszönetet mondani a kollégáimnak is, mert Fakan Gábor és Martin Gábor munkája nélkül nem érhetének el a gyerekeink ilyen szép eredményeket – tette hozzá Kapuvári Gábor.
(gergely)