Apróságok rúgták a labdát Káposztáson

  •  
  •  
  •  

Első alkalommal rendezte meg a Káposztásmegyeri Sport és Szabadidő Klub az Újpesti Óvodák Focikupáját. Három óvoda öt csapata nevezett a torára, a Homoktövis két csapattal, a Szent Anna szintén két együttessel valamint a Bőrfestő ovi egy csapattal érkezett.

Az apró lurkók, a legnagyobbakat megszégyenítő lelkesedéssel rúgták a labdát, a tizenkét perces találkozókon egymás után potyogtak a gólok. A csapatjáték néha-néha még némi kívánni valót hagyott maga után, de az akarat minden hiányosságot pótolt.

A szervezést a káposztási klub edzője, Sárai Zoltán vállalta, aki pazar munkát végzett. A megjelentek egybehangzó véleménye szerint minden igényt kielégített a torna.

A gyerekek, akik között több tehetséges is akadt, persze mit sem törődtek a külsőségekkel, ők csak a győzelemért hajtottak. Csúsztak, másztak, futottak, rúgtak, örültek és néha pityeregtek is, de azért a jókedvé volt a főszerep.
Ha már tornáról beszélünk, akkor álljon itt a végeredmény is. Tehát:
1. Homoktövis II
2. Bőrfestő
3. Szent Anna II.
4. Homoktövis I.
5. Szent Anna I.

Persze, egyetlen kis srác sem volt elszontyolodva, már akik nem a győztes gárdában kaptak helyet. Mindenkinek jutott valamilyen ajándék, oklevél. Az eredményhirdetésre Újpest polgármestere is megérkezett, aki örömmel tett eleget a szervezők meghívásának. Wintermantel Zsolt adta át a díjakat a csapatkapitányoknak, akik boldogan szorítottak kezet a kerület első emberével.

– Nagy öröm számunkra – mondta a főszervező, Sárai Zoltán – , hogy ennyien eljöttek az első tornára. Bevallom nem minden hátsó szándék nélkül hirdettük meg a kupát, szeretnék néhány ügyes lurkót elcsenni a csapatomba. Remélem mindenki jól szórakozott, és bízom abban, hogy legközelebb még több ovis rúgja majd a bőrt a tornánkon.

(gergely)