Aranyérmet nyert az újpesti kajakos lány

  •  
  •  
  •  

Újpest büszke lehet legújabb Európa-bajnok sportolójára. Bara Alexandra ugyanis, a franciaországi St. Jean de Losne-ban rendezett maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon párosban, Bedőcs Krisztinával aranyérmes lett.

– Nagyon szépen mentek a lányok! Az első körben egy hatos boly alakult ki, ebben mindkét magyar páros bent volt. Alexandrának és Krisztának az első futás nagyon jól sikerült, körülbelül 20 másodperccel el tudtak szökni. Sajnos, a másik magyar páros nagy hibát követett el, a beszállásnál ugyanis beesett egyikük a vízbe. Sokáig egy francia és egy spanyol duóval mentek elöl a mi lányaink, egy angol kettős pedig kicsit messzebbről üldözte őket. Óriási csata volt, mindent az utolsó futás döntött el, ahol sikerült vezető pozícióból kiszállni, és visszaszállni. A célig hátralévő szűk egy kilométeren már hiába támadták őket a franciák, megérdemelten nyerték meg az aranyérmet – mondta Bara Alexandra edzője, Mórocz István.

A sportoló felkészüléséhez Újpesti Önkormányzata 2011. évben 100.000,- Ft támogatást nyújtott, amelyről nem feledkezett meg az újdonsült kontinens bajnok. Hazaérkezése után egy rövid levélben köszönte meg a támogatást.

„Ezúton szeretnék köszönetet mondani az Európa-bajnoki verseny felkészülésének anyagi támogatásáért. A felkészülés sikeres volt, mivel felnőtt Európa-bajnok lettem párosban Bedőcs Krisztával.”

(GG)