Arcképcsarnok a Duna Palotában

  •  
  •  
  •  

Pető Tamás fiatal újpesti festőművész önálló kiállítása nyílt meg november 21-én a BM Duna Palota egyik kiállítótermében, ahol többek között népszerű művészek portréját tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Magyar irodalmi arcképcsarnok elkészítése volt az eredeti terv, melyet Sághy Ildikóval, a Lyukasóra főszerkesztőjével találtunk ki – mondta Pető Tamás. – Elkészült Szakonyi Károly, Ágh István, Tóth Éva, Lázár Ervin portréja, és legutóbb a nemrég elhunyt Gyurkovics Tiboré. A kiállításomon Kemény Henrik bábművész és Szipál Márton fotóművész portréja is látható a korábbi alkotásaim mellett. Személyesen ismerem, ismertem a művészeket, sokat beszélgettem velük, igyekeztem a legismertebb arcukat, mozdulatukat megörökíteni.

Pető Tamás nem blöfföl – fogalmazott megnyitóbeszédében Bertalan Tivadar képzőművész, a festő egykori tanára -, szakmaisága, és manuális tudása által életet visz festményeibe. A megnyitón Szipál Márton fotóművész is megszólalt: az értékes művészeti alkotáshoz egyharmad technikai tudás és kétharmad tehetség kell, csak így születhetnek meg ilyen és ehhez hasonló, csodálatos művek, mint Pető Tamásé.

A kiállítást e hét péntekig, november 28-ig tekinthetik meg a BM Duna Palotában (1051 Budapest, Zrínyi u. 5.).