Áriáktól zengett a Városháza Díszterme

  •  
  •  
  •  

Feledhetetlen estet teremtettek január 15-én vasárnap, az Újpesti Városháza Dísztermében azok az operaénekesek, akik Laki Krisztina mesterkurzusán vettek részt. A záró koncert közönsége minden fellépőt vastapssal jutalmazott. Kijutott az elismerésből az újpesti Mondok Yvettenek is.

Vasárnap, az Erkel Gyula Újpesti Zeneiskolában zajlottak az események. A mesterkurzus résztvevői félórás énekléssel mutatták be tudásukat, melyet aztán a Németországból most hazalátogató Laki Krisztina, világhírű operaénekes értékelt.

Este hatra megtelt a Városháza Díszterme érdeklődőkkel; ekkor kezdődött az Európa Kapuja Magyar–Kínai Egyesület rendezte záró koncert. A házigazda szerepét Hruby Edit operaénekes vállalta magára: köszöntötte a megjelenteket, majd méltatta Laki Krisztinát, aki énektanárként is a legkiválóbbak közé tartozik. A műsorvezető hangsúlyozta: sok tényezőnek kellett összejönnie ahhoz, hogy Újpest adhatott otthont e rangos eseménynek.

Aztán sorra következtek a mesterkurzus résztvevői, akik magas színvonalon adták elő az ismert áriákat.  Az operaénekesek nem csupán elénekelték, de el is játszották a műveket. Az értő közönség tapsa visszacsalogatta a művészeket. Fellépett: Dobi-Kiss Veronika, Fengrun Song, Mondok Yvette, Benedekffy Katalin, Ji Yi, Wang Xin, Balogh Zsuzsanna, Heéger Júlia. Valamennyi szereplőt Mezei Pál zongoraművész kísérte.

Kép és szöveg: Ádám T.