Ars Sacra Fesztivál Újpesten (is)

  •  
  •  
  •  

Idén Ars Sacra Fesztivál néven rendezik meg a Templomok Éjszakáját és a Szakrális Művészetek hetét. A fesztivál szeptember tizenötödikétől huszonharmadikáig tart. A tegnapi nyitó napon két újpesti esemény is színesítette a programot.

A vallást és a művészetet társító fesztiválhoz idén két újpesti helyszín csatlakozott, egy-egy helyi katolikus és református közösség képviseltette magát az eseményen. A nyitányon, azaz tegnap, szeptember 15-én az Újpesti Belsővárosi Református Egyházközség épületében este hattól Erdélyi László zongoraművész adott koncertet, amelyet húsz órától Filmklub követett, ahol az Éli könyve című filmet vetítették az érdeklődőknek. A vetítés után a jelenlévők közösen beszélték meg a film által felvetett kérdéseket, gondolatokat.

Tegnap este a Káposztásmegyeri Szentháromság-Plébániában is több programmal várták a látogatókat. Hét órától templombemutatót tartottak, majd fél kilenctől koncert kezdődött. A hangversenyen – többek között – felcsendültek Bach, Mozart, és Haydn művei. Az estét kötetlen beszélgetéssel és finom falatokkal agapé zárta. 

J. M.