Átadás előtt az oktatóközpont

  •  
  •  
  •  

Június végére teljesen elkészült a komplex természettudományos laboratórium az Újpesti Könyves Kálmán Gimnáziumban, amely egyúttal oktatóközponttá is válik.

Szepesváry László igazgató az építés alatt álló laborban körbemutatva azt mondta, jelenleg csempéznek, és az álmennyezetet szerelik, a természettudományos oktatólabor pedig határidőre elkészül. Emlékeztetett: a gimnázium tizenöt újpesti oktatási intézménnyel működik együtt, ahonnan a tanulók heti rendszerességgel járnak át természettudományos órákra. Kiemelte: az eszközpark nagyon jó felkészülési feltételeket biztosít az emelt szintű érettségire, az iskola szakmai napoknak, protokollrendezvényeknek is otthont adhat.

Németh Edit Éva nyugalmazott tanár, önkormányzati képviselő kiemelte: humán szakosként is rendkívül fontosnak tartja a természettudományok oktatását, magukkal a kísérletek elvégzésével, azok látványával pedig a diákok is könnyebben megértik, mi hogyan és miért történik. Saját élményeit felidézve hozzátette: annak idején ő is arra volt kíváncsi, hogy a megtanultakkal miként találkozik az életben.
Mint ismert: Újpest nagyrészt uniós forrásból valósítja meg a beruházást. A terem kétszer tizennyolc vagy egyszer harminchat fős csoportot fogad, az oktatást tanulókísérleti eszközpark, korszerű informatikai rendszer és digitális tábla segíti.

M. Orbán András