Átadóünnepség a Rózsa utcában

  •  
  •  
  •  

Ünnepélyesen is átadták a Rózsa utca 19–21-es szám alatti felújított társasházat. Az elmúlt hónapokban teljes rehabilitáción átesett két lépcsőház lakói egyhangúlag döntöttek a felújításról, amelyhez önkormányzati támogatást is kaptak.

– A komplex beruházás során hőszigetelés és fűtés-korszerűsítés történt, kicserélték a nyílászárókat, valamint a tető víz- és hőszigetelését is elvégezték – mondja Szabó Gyula, a Rózsa utcai Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke, hozzátéve: a korszerűsítésnek köszönhetően minimum negyvenszázalékos megtakarítás várható.
A hőszigetelés eredménye, hogy még most, ezekben a hűvös napokban sem kellett bekapcsolni a radiátorokat, aminek nagyon örülnek a ház lakói.

– A felújítás és az újraszigetelés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. November eleje van, és még egyszer sem kellett bekapcsolnunk a fűtést, olyan kellemes meleg van a lakásban. Ilyen még nem fordult elő, amióta itt lakunk – mondja Ihász Sándor.
Az átadón részt vett Wintermantel Zsolt polgármester is, aki köszöntőjében elmondta, nagy örömmel jött az átadóünnepségre, hiszen a Rózsa utcában töltötte a gyerekkrát, és ehhez a házhoz is számtalan személyes élmény fűzi.

D.V.


Újpest Önkormányzata a lakók önrészének kifizetéséhez szükséges kölcsön törlesztésében segít. A törlesztéstámogatás összege lakásonként legfeljebb 1500 forint.