Átadták a diákösztöndíjakat

  •  
  •  
  •  

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester személyesen adta át a Városházán az újpesti diákösztöndíjakat az arra érdemeseknek. Az 1997-ben alapított díj felhívására négy kategóriában összesen ötven pályázat érkezett, közülük a legjobb tizenötöt díjazta az önkormányzat.

A november hetedikei ünnepélyes átadáson az alpolgármester azzal kezdte szavait, hogy az 1997-ben alapított diákösztöndíj célja, hogy a kiemelkedő teljesítményt nyújtó újpesti diákok munkáját elismerje.

– A díjazás négy évvel ezelőtt kiegészült a Bene Ferenc Sportösztöndíjjal, és a művészeti tevékenységet elismerő Szőnyi István Alkotóművészeti Diákösztöndíjjal – tette hozzá dr. Molnár Szabolcs.

A pályázati felhívásra összesen ötven pályázatot nyújtottak be a diákok; az Ugró Gyula Tanulmányi, a Bene Ferenc Sport-, a Szőnyi István Alkotó- valamint az idén meghirdetett Házy Erzsébet Előadó-művészeti Diákösztöndíjra egyaránt érkezett pályázat.

Valamennyi pályázóra jellemző, hogy kiváló tanulmányi eredményt, kiemelkedő sportteljesítményt vagy kimagasló művészeti teljesítményt ért el, többen országos tanulmányi versenyeken is előkelő helyen végeztek. Az alpolgármester hozzáfűzte, az önkormányzat összesen tizenöt pályázatot díjazott, az elismerés az oklevélen kívül pénzjutalommal is jár.

Ugró Gyula Tanulmányi Diákösztöndíjban részesült: Árvai Anett, Keszthelyi Márton, Magyar Luca, Magyar Márton, Nagy Bálint, Vörös Krisztina, Hornyai Zsófia, Keszthelyi Veronika, Sárospataki Bálint és Szepesi Nóra Judit. Bene Ferenc Sport Diákösztöndíjat kapott: Bővíz Marina Zsuzsa és Kiss-Simon Franciska Ottilia.

Parizán Mihály Szőnyi István Alkotóművészeti Diákösztöndíjban részesült, Vörösváry Ibolya és Vörösváry Márton pedig Házy Erzsébet Előadó-művészeti Diákösztöndíjat vehetett át.

MOA

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;}