Átadták a kibővített óvodát

  •  
  •  
  •  

A héten hivatalosan is átadták az uniós forrásból és újpesti önkormányzati önrészből tíz csoportszobával, több mint kétszáz férőhellyel kibővített Bőrfestő Óvodát. Az eseményen dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, valamint Wintermantel Zsolt mondott köszöntőt, majd az óvodások rövid műsora után közösen vágták át az átadást szimbolizáló nemzetiszínű szalagot.

Az elsőként mikrofonhoz lépő polgármester viszszautalt rá: tíz új csoportszobával bővült az intézmény, amely ezzel Újpest legnagyobb csoportszobájú óvodája lett. Wintermantel Zsolt felidézte azt is: nem ez az egyetlen fejlesztés, az udvart is rendbe tették.

– A beruházás lebonyolítása, a kivitelező munkája példaértékű volt, bárcsak mindenhol így zajlana minden – zárta gondolatait.

Dr. Hoppál Péter azt mondta: számos óvodafelújítást látott már, szerinte jó, hogy a kormány forrásokat csoportosított át erre a célra.

– Boldog városrész lehet Újpest. Az én körzetemben, Baranyában inkább a körülmények, semmint a létszám bővülése miatt kellett felújítani intézményeket. Családapaként azt is pontosan tudom, milyen komoly döntés, hogy kikre bízzunk gyermekeink felügyeletét.

Gondolatait a jó körülményekre és óvodapedagógusokra utalva azzal zárta: nem elhanyagolható szempont, hogy egy óvoda miként segíti hozzá az iskolában fontos készségek és képességek elsajátításához a gyerekeket, hiszen a magasabb tanítási- taníthatósági színvonal ahhoz járul hozzá, hogy a majdani felnőttek minél jobb munkaerők lehessenek.

Szavai után az óvodások adtak rövid mókás műsort, majd az államtitkár és a polgármester közösen vágták át az átadást jelképező szalagot.

M. Orbán A.


Mint ismert, a Káposztásmegyer I. és II. határán fekvő, addig maximális kihasználtsággal működő óvoda összesen tíz csoportszobával, kétszáztizenöt férőhellyel bővült. A nagyobbítás részben a gyermekek számának növekedése, részben pedig a vonatkozó jogszabályok változása miatt vált szükségessé. A megvalósításhoz kétszázmillió forint uniós támogatást nyert el az önkormányzat, amelyet további százhúszmillió forint önrésszel egészített ki. Az építkezés szinte pontosan egy évvel ezelőtt kezdődött, ütemterv szerint haladt, szeptembertől pedig már kibővült kapacitással működik az intézmény, a kisgyermekes családok megelégedésére.