Átadták a székházat a Szilágyi úti atlétikai stadionban

  •  
  •  
  •  

Átadták a sportolóknak az UTE Szilágyi úti atlétikai stadionjában a felújított székházat. Az építők kicserélték a nyílászárókat, a tetőszigetelést újjá varázsolták, korszerűsítették a fűtésrendszert, új, minden igényt kielégítő öltözőket és zuhanyzókat alakítottak ki. Az épület fehér színben pompázik, és természetesen a lila szín sem hiányzik a homlokzatról.

Az ünnepélyes szalagátvágást Wintermantel Zsolt, dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő és Vályi Nagy Vilmos informatikai államtitkár ejtette meg.

Másfél éves tárgyalást követően az Újpesti Önkormányzat tulajdonába került ingyenes vagyonjuttatásként a Szilágyi úti Atlétikai Stadion. Az ingatlan igen nagy értékű, több mint 5 hektárnyi terület, különböző felépítményekkel, sportpályákkal. Az előző évtizedekben a tulajdonosok nem rendelkeztek megfelelő forrással, hogy az ingatlan állagmegóvását, fejlesztését biztosítani tudják. Az Önkormányzat az Újpesti Torna Egylettel együttműködve Társasági Adó pályázati pénzt felhasználva azonnal elkezdte a felújítást. Az első két ütemben 70 millió forint elnyert pályázati pénzhez több mint 50 millió forint önrésszel járul hozzá Újpest Önkormányzata.

(gergely)