Átadták az avantgárd Szolgáltató Központot

  •  
  •  
  •  

2011. november 11-én, pontban 11 óra 11 perckor vette kezdetét az Autóklub új Szolgáltató Központjának ünnepélyes megnyitója a Berda József utcában. Az esemény különlegességét tovább fokozta a szintén e napon átadott elektromos töltőállomás felállítása, melynek köszönhetően Magyarország harmadik e-car töltőoszlopa Újpesten található.

Budáról Újpestre helyezte székhelyét a1900-ban alapított Magyar Autóklub (MAK). Az új központ komplexitásának köszönhetően valamennyi szolgáltatás egyetlen helyen elérhetővé vált. Az átadó ünnepségen elsőként Hegedűs Oszkár, a MAK elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A klub történelmi áttekintése során kiemelte: a szervezet 111 éves múltja bizonyítja, hogy helytállt a nemzetközi és a hazai körülmények között.

Dr. Kovács Zoltán, a Magyar Autóklub főtitkára hangsúlyozta: hosszú távú, valós értékteremtésre törekednek, így az új székház kialakításánál is fő szempont volt a környezettudatosság, a jövőért felelős gondolkodásmód terjesztése. Ennek eredményeképpen a különleges, “a” betűt formáló komplexum földhővel fűthető, emellett speciális háromrétegű, hő-, hang- és UV sugarak ellen szigetelt üveg borítja az épületet. Ugyancsak a környezettudatosság jegyében csatlakozott az E- Mobilitás Programhoz a Klub, így támogatva az elektromos energia felhasználásával történő közlekedési módokat. Ennek szellemében az újpesti központban elektronikus autótöltő állomás, és elektromos kerékpárok is elérhetők.

 - Mindig öröm, ha valami jó történik Újpesten – kezdte köszöntő beszédét Wintermantel Zsolt polgármester. Az elmúlt évek alatt bebizonyosodott, hogy jó helyet választottak korábban a Magyar Autóklub Közlekedésbiztonsági és Oktatási parkjának. A polgármester hangsúlyozta, külön öröm számára, hogy Derce Tamás is jelen van ezen az ünnepi eseményen, hiszen korábbi polgármesterként komoly szerepe volt abban, hogy megvalósult a projekt, és hogy kiváló, ma is gyümölcsöző kapcsolat épült ki az Önkormányzat és az Autóklub között. Az újpesti Szolgáltatási Központ – mint fogalmazott – egy szimbólum, a jövőbe vetett hit szimbóluma.

Az európai autós egyesületek képviselőinek köszöntője után Hegedűs Oszkár klubelnök, Kovács Zoltán főtitkár, Wintermantel Zsolt polgármester és Derce Tamás korábbi polgármester, valamint az Osztrák Autóklub elnöke átvágták a nemzeti színű szalagot, felavatva a Magyar Autóklub újpesti székhelyét.

Kapcsolódó képgalériánkat megtekinthetik Újpest-Káposztásmegyer facebook oldalán.

(antosa)