Átadták az “Újpest Egészségéért” Díjakat

  •  
  •  
  •  

Négyen vehették át az “Újpest Egészségéért Díjat”, hetvenen pedig polgármesteri dicséretben és jutalomban részesültek a Semmelweis-nap alkalmából. Az egészségügyi dolgozók elismeréseit Wintermantel Zsolt polgármester és Nagy István alpolgármester adta át június 26-án, az Újpesti Ifjúsági Sport-és Szabadidőközpontban

Tizenöt éve hagyomány Újpesten, hogy a Semmelweis Nap, vagyis a magyar egészségügy napjának alkalmából jutalomban részesítik a terület dolgozóit. Az önkormányzat 2001-ben alapította az “Újpest Egészségéért” Díjat, mely annak adományozható, aki az egészségügyi vagy szociális területen az újpesti lakosok egészségéért, jólétéért végzett magas színvonalú, kiemelkedő vagy több évtizedes tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult Újpest egészségügyének, szociális ellátásának fejlesztéséhez.

Korsós Albertné, a Károlyi Sándor Kórház neurológiai osztályának ápolója. Mindenki “Dudija”, a neurológiai osztály legendájának számít. Rendíthetetlenül dolgozik közel 40 éve. Adminisztrátorként kezdett a Károlyi Sándor Kórház Idegosztályán. Pár év múlva váltott a nővéri pályára, ahol végigjárta a ranglétrát. Kiváló szakmai tapasztalattal rendelkezik. Szívesen és türelmesen segíti a fiatal kollégákat a beilleszkedésben és a szakmai kérdésekben egyaránt. A betegekkel türelmes, odaadó, megértő. Tudásával, kreativitásával és humorérzékével kivívta munkatársai elismerését.

Rossu Veronika, a Szakorvosi rendelő onkológiai gondozás vezető asszisztense. Szakmai pályafutását 1968-ban kezdte, 1985 óta dolgozik a Szakorvosi Rendelőben. Munka mellett szerezte meg az emeltszintű szakápolói, illetve onkológiai szakápolói képesítést. Munkája során szinte egy személyben szervezte meg a lakosok onkológiai gondozását.

Dr. Szekeres Sándor, a Károlyi Sándor Kórház baleseti sebészeti osztály osztályvezető-helyettes főorvosa. 1978-ban végzett a SOTE általános orvosi karán. 1978-1982 között a ceglédi kórház traumatológiáján dolgozott, 1982-től a Károlyi Sándor Kórház Baleseti sebészeti osztályának dolgozója. Kiváló szakmai munkája elismeréseként 1989-ben adjunktusi, 1997-ben főorvosi kinevezésben részesült. 1983-ban általános sebészeti, 1985-ben traumatológusi szakképesítést szerzett. Az elhúzódó csontgyógyulások és csontpótlások terén új eljárásokat vezetett be az osztályon. Az elmúlt 30 évben számtalan beteg köszönheti gyógyulását odaadó szakmai tevékenységének, türelmének, empatikus hozzáállásának.

Vörös László, a Kunhalom u. 1. szám alatti rendelő nyugalmazott felnőtt háziorvosa. Újpesti orvos dinasztia sarja. Miután az orvosi egyetemre nem vették fel, öt évig vasesztergályos volt. Diplomáját 1968-ban szerezte az Orvostudományi Egyetemen. Parádfürdőn majd a dunaújvárosi kórházban dolgozott. Neurológiai szakvizsgát 1973-ban tett. 1975- től körzeti majd családorvos, háziorvosi szakvizsgát 2000-ben tett. 36 éve dolgozik háziorvosként Újpesten. Köztiszteletnek és közmegbecsülésnek örvend. Ebben az évben ugyanabból a körzetből ment nyugdíjba, ahol újpesti pályáját kezdte.

antosa