Automatizált parkolás

  •  
  •  
  •  

Amint a tervekben szerepelt, automata sorompórendszert telepítettek az újpesti piac parkolójába. A modernizálás nagy mértékben könnyíti az eddig kézi jegyzetelésre kényszerült parkolóőrök munkáját, akik az új rendszer bejáratása után más feladatot kapnak az önkormányzattól.

A piac megbízott vezetője, Balogh Angéla információi szerint a szerdától üzemelő rendszer folyamatos telítettséget biztosít a járművek és a bevásárlók számára. Bár még a próbaidőszakot tesztelik, de az első tapasztalatok szerint az újpestiek számára megkönnyíti a parkolást. A modern és mindenki által könnyen kezelhető pénzautomaták mind érmés, mind papírpénzes fizetést lehetővé tesznek sőt, bankkártyás fizetési lehetőséget is biztosítanak. Az új, 200 forintos érmékre való átállítás is megtörténik a közeljövőben. Az automatizált beléptetőrendszer telepítésével párhuzamosan zajlik az új védőkorlátok elhelyezése, ami az eddigi, ideiglenes jelleggel felállított fémrácsos „ketreceket” váltja ki.

A parkolás minőségi javításán kívül nem módosítanak az anyagi és időbeli feltételein. Változatlanul ingyenes az első két órai várakozás, minden további óra 180 forint. S változatlanul a piac nyitva tartásához igazodik a fizetési időkorlát: reggel hat órától délután 17 óráig lép életbe.

Miután a fizető parkoló kialakítása része a Főtér rendezésének, ezért a Gazdasági Bizottság döntésének megfelelően a parkoló műszaki kialakításának a feltételeit a Főtér Kft. biztosította.