Az 500. újpesti is átlépte a kaput

  •  
  •  
  •  

Az idei tanévben is folytatódik az az önkormányzati kezdeményezés, mely az újpesti diákoknak ad lehetőséget arra, hogy megismerhessék az Országházat. Az október 20-i alkalom azért is volt különleges, mert a csoport egyik tagja az 500. újpesti látogató volt.

A hagyományoknak megfelelően októberben is megnyílt a Parlament kapuja az újpesti iskolások előtt. Ez alkalommal közel ötven, a Szigeti József Általános Iskola hatodikos és nyolcadikos diákja tekinthetett be a Magyar Országház életébe.

A körút a főlépcsőházban vette kezdetét, majd 96 lépcsőfokon (mely a Honfoglalásra utaló szimbolikus szám) felsétálva, a szintén 96 méter magas kupolacsarnokba érkeztek a vendégek.

A Szent Koronánál Wintermantel Zsolt polgármester, országgyűlési képviselő köszöntötte a gyerekeket és kísérőiket, majd kifejtette, rendkívüli öröm számára, hogy ennyire sikeres a parlamentlátogatási program. Egy kis meglepetéssel is készült a gyerekeknek, ugyanis az ötszázadik újpesti látogató is a diákok között volt. Az igazságosság jegyében azonban ajándékát, egy 24 karátos arannyal bevont, az Országházat ábrázoló plakettet, az egész iskolának adta.

A látogatás folytatásában a gyerekek a koronaőröket és munkájukat is megismerhették, valamint az oszlopcsarnok és a Szent Korona titkaiba is beavatták őket. A parlamenti séta az északi szárny társalgójának, és üléstermének megtekintésével ért véget.