Az Állatmentő Liga a meggyőzésre számít

  •  
  •  
  •  

A február 20-tól 24-ig tartó Természet Csodái kiállítás és vásár programját ebben az évben több előadás is színesíti. Az Ifjúsági Házban zajló rendezvényen február 24-én 16 órai kezdettel az önkormányzat által támogatott, újpesti székhelyű civilszervezet, az Állatmentő Liga tart előadást a felelősségteljes állattartásról. Az előadásuk témájáról Pataki Gábort, a liga elnökét kérdeztük.

– Mivel készülnek a rendezvényre?
– Szeretnénk felhívni a látogatók figyelmét a helyes és felelősségteljes állattartásra. Szólunk arról is, hogy mi a teendő, ha valaki helytelen állattartásról vagy állatkínzásról szerez tudomást. Emellett az előadás idején egyik partnetünk jótékonysági céllal vásárt is tart, a befolyó összeget az Újpesti Cseriti számlájára utaljuk, mellyel most egy újpesti kisfiú Marci kezelését támogatjuk.

– Mely korosztálynak szól az előadás?
– A korosztályokat figyelembe véve igyekeztünk elkülöníteni a témákat. Az óvodásoknak elsősorban szeretnénk a felelősségteljes állattartásról, -nevelésről, valamint az állatok helyes gondozásáról beszélni. A legfontosabb, hogy már fiatalon megtanulják, a helyes állattartásnak milyen kritériumai vannak. Az idősebb korosztálynak már szomorú esetekről is szólunk. Célunk, hogy kiszélesítsük az állatvédelmi vonalat, és minél több újpestit ösztönözzünk arra, hogy ha helytelen állattartásról szereznek tudomást, azt jelezzék felénk. A bejelentéseket pedig a bejelentes@allatmentoliga.com vagy az ujpestbejelentes@allatmentoliga.com címre várjuk.

sz.e.