Az angol tagozatos iskola diákjai koriztak a legügyesebben

  •  
  •  
  •  

Hat kerületi iskola közel száz, ötödik-hatodik osztályos nebulói húztak korcsolyát és mérték össze tudásukat a koripályán az önkormányzat által rendezett ügyességi sorversenyen.

Természetesen akadtak ügyesebben korcsolyázók és bizonytalanul csúszkáló diákok, de a lelkesedésre nem lehetett panasz. Szlalomoztak, csúsztak-másztak, szánkót toltak, gólokat ütöttek és persze nagyon jól szórakoztak a versenyzők, a tanárok és a szurkolók is. A végső győzelmet az  Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola diákjai szerezték meg. A díszes trófeákat és érmeket dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő adta át a győzteseknek és a helyezetteknek.

– A gyerekek tovább erősítették a tényt, hogy Újpest egy igazán sportos város – nyilatkozta a városatya.- A mozgás hozzá tarozik az egészséges életmódhoz, és a mi gyerekeink alaposan kiveszik a részüket a testmozgásból. Külön köszönet a tanároknak, akik felkészítik és elkísérik a versenyekre a tanítványaikat. Látva a diákolimpiát, a különböző versenyeket, a sípályán vagy éppen a jégen csúszkálókat, szinte biztos vagyok abban, hogy idén is Újpest nyeri a Kihívás napját.

Ismert: Újpest nyerte meg a tavalyi évben a Kihívás Napját a 70 ezres lélekszám feletti települések kategóriájában, ezzel elnyerve a legsportosabb város címét. Városunkban a sportolási  lehetőségek bővítését jelentik az átadott műfüves pályák, a felújított Szilágyi úti Atlétikai Stadion, a Szilas Parkban felépült sípálya és a nemrég átadott Halassy Olivér Sportközpont – Városi Uszoda. Újpest Önkormányzata a Sportos Újpest jegyében 2013-ban vonzó szabadidős- programokat szervezett. A rendezvények célja az egészséges életmódra való nevelés, a közösségi kapcsolatok erősítése, a szabadidő hasznos eltöltése. Az idei év sportolási lehetőségeit színesítette a Szent István téren megépített korcsolyapálya.

A III. korcsoportos korcsolya ügyességi verseny végeredménye:

1. Angol Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola
2. Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium
3. Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola
4. Újpesti Szigeti József Utcai Általános Iskola
5. Újpesti Bajza József Általános Iskola
6. Halassy Olivér Német Nyelvet Emelt Szinten Oktató Általános Iskola

(gergely)