Az ÁNTSZ szerint minden rendben van

  •  
  •  
  •  

Mint arról korábban beszámoltunk, egy szülő panaszt tett a Pozsonyi úti Arany Horgony ügyeletes gyógyszertár ellen, a lassú kiszolgálás, valamint a gyógyszerész flegma és provokatív stílusa miatt. Tucatszám érkeztek e témában megjelent cikkeinkre az észrevételek. Az üggyel kapcsolatban utaltunk arra, hogy az ÁNTSZ vizsgálatot indított, amely a napokban zárult. Mindent rendben találtak a patikában.

Az ÁNTSZ ellenőrei szakmai szempontok alapján vizsgálták az Arany Horgonyt. Jelentésükből kiderül, hogy munkatársaik előzetes bejelentés nélküli ellenőrzések keretében vizsgálták a gyógyszerkészítmények készletben tartását, illetve a gyógyszertár éjszakai ügyeleti tevékenységét. Ellenőrzéseik idején a patikában mindkettő megfelelt a jogszabályi előírásoknak. Az éjszakai próbavásárlások alkalmával sem hosszas várakozást, sem egyéb szakmai hibát nem tapasztaltak az ellenőrök.

A szülő az ügyeletes gyógyszerész flegma, provokatív stílusát is kifogásolta. E bejelentés valóságtartalmának megállapítását az ÁNTSZ a Magyar Gyógyszerészi Kamara Etikai Bizottságához mint hatáskörrel rendelkező szervhez helyezte át kivizsgálásra.

N. I.