Az anyatej világnapja 2015-ben

  •  
  •  
  •  

„Anyaföld az öled, melybe kicsiny magként hulltam, tested templomában emberré alakultam. Mindent adó szereteted Mai napig éltet; drága Édesanyám, köszönöm, hogy élek!” (Simon András)

A Védőnői Szolgálat 13. éve rendezvényen köszönti a gyermekeiket legalább fél éven át anyatejjel tápláló édesanyákat és azokat is, akik anyatejadóként saját kisbabájuk mellett koraszülött vagy beteg gyermekeknek juttattak az értékes táplálékból.

Az anyatej világnapja programot augusztus 28-án, 10 órakor tartják, ezúttal a Király utcai védőnők szervezésében, az Ady Endre Művelődési Házban. A változatos program részeként az ünnepeltek meghallgathatják a Shubidoo-Wap Bölcsődei Dolgozók Kórusának előadását, majd hagyományos módon köszöntik az édesanyákat, jutalmazzák a keresztrejtvény megfejtőit, és fellép a Crazy Nurses védőnői tánckar. A tombolasorsolás után az Eszter-lánc Mesezenekar teszi még hangulatosabbá a napot.

A rendezvény fővédnöke: Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere.

A „100 éves Védőnői Szolgálat” újpesti védőnői és az Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. szeretettel várják azokat az édesanyákat, akik gyermeküket legalább hat hónapos korig anyatejjel táplálták.

A keresztrejtvény letölthető innen, de a július 2-án megjelenő Újpesti Naplóban is megtalálható lesz.


A keresztrejtvény beküldési címe: Védőnői Szolgálat, 1042 Budapest, Király utca 19–21. A megfejtéseket postai úton várják a szervezők, 2015. augusztus 24-ig. A borítékra írják rá: Anyatejes Világnap 2015 rejtvény.