Az anyatej világnapja 2016-ban

  •  
  •  
  •  

„Anyaföld az öled, melybe kicsiny magként hulltam, tested templomában emberré alakultam. Mindent adó szereteted mai napig éltet; drága Édesanyám, köszönöm, hogy élek!” (Simon András)

1992-től tartják világszerte az anyatejes táplálás világnapját. Vannak olyan csecsemők, akik nem jutnak anyatejhez. A csecsemők egészséges táplálása érdekében indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját. Az anyatejes táplálás egyre nagyobb teret hódít a 90-es évek óta, köszönhetően a népszerűsítő programoknak, a bababarát szülészeteknek és egészségügyi intézményeknek, és a civil kezdeményezéseknek.

Újpesten a Védőnői Szolgálat 14. éve rendezvényen köszönti a gyermekeiket legalább fél éven át anyatejjel tápláló édesanyákat és azokat is, akik anyatejadóként saját kisbabájuk mellett koraszülött vagy beteg gyermekeknek juttattak az értékes táplálékból.

Az anyatej világnapja programot 2016. augusztus 26. (péntek) 10 órai kezdettel tartják az Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. szervezésében, ezúttal az Erdősor úti tanácsadóban dolgozó védőnők közreműködésével, a Karinthy Frigyes Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, a 1048 Budapest, Hajló utca 2-8. szám alatt. A változatos program részeként az ünnepeltek meghallgathatják a Napvirág Zenekar előadását, majd hagyományos módon köszöntik az édesanyákat, jutalmazzák a keresztrejtvény megfejtőit, és fellép a Lélekforma Stúdió Gyermek Tánccsoportja. A tombolasorsolás után a Védőnői Tánckar teszi még hangulatosabbá a napot.

A 101 éves Védőnői Szolgálat újpesti védőnői és az Újpesti Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. szeretettel várják az édesanyákat, és mindenkit, akit érdekel a program. A rendezvény nyitott, bárki részt vehet rajta.

VG