Az áprilisi hétvégéken is pótlóbuszok járnak az M3-as metró vonalán

  •  
  •  
  •  

2015. áprilisi hétvégéin ismét változik az M3-as metró közlekedése. Folytatódik a síncsereprogram, emiatt nem járnak a szerelvények az április 11-12-ei hétvégén a Lehel tér és Újpest-Központ; az április 18-19-ei hétvégén az Árpád híd és a Lehel tér; az április 25-26-ai hétvégén pedig az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között. Ezeken a hétvégéken metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséhez szükséges bontási és szállítási munkák miatti forgalomkorlátozás idején pedig április 4-én (szombat) és a 11-12-ei hétvégén kora reggeltől késő estig a Határ út állomáson mindkét irányból érkezőknek másik szerelvényre kell átszállniuk. 2014-ben, valamint 2015-ben szakaszosan mintegy 42 ezer méter elhasználódott sínszálat cserélt, illetve cserél ki a BKV. Várhatóan június végéig – az árpilis 4–5–6-ai (húsvéti), a május 1–2–3-ai és a május 23–24–25-ei (pünkösdi) hosszú hétvégétől eltekintve – minden szombaton és vasárnap autóbusszal pótolja a BKK az M3-as metrót az egyes szakaszokon. Az emiatt változó közlekedésről folyamatos tájékoztatást kap az utazóközönség. A síncserével az M3-as metró biztonságos közlekedését kívánják elérni a teljes infrastruktúra-felújítás megkezdéséig. Addig is megszűnnek a leromlott pályaállapot okozta sebességkorlátozások, rövidebb lesz az utazással töltött idő, valamint csökkennek a pályafenntartás költségei.

• 2015. április 4-én (szombaton) a szerelvények hajnaltól késő estig Újpest-Központ és a Határ út között közlekednek, a Határ út és Kőbánya-Kispest között ingavonatok szállítják az utasokat, azaz a Határ út állomáson mindkét irányból érkezőknek másik szerelvényre kell átszállniuk.
• 2015. április 11-én (szombaton) és 12-én (vasárnap) a szerelvények hajnaltól késő estig a Határ út és a Lehel tér állomás között közlekednek, a Határ út és Kőbánya-Kispest között ingavonat szállítja az utasokat. A Nyugati pályaudvar M és Újpest-Központ M között metrópótló buszok szállítják az utasokat, a 14E villamospótló busz pedig meghosszabbított útvonalon jár.
• A metrószerelvények megosztva közlekednek április 18-án (szombaton) és 19-én (vasárnap) Újpest-Központ és az Árpád híd, valamint a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. A Nyugati pályaudvar M és az Árpád híd M között pótlóbuszok szállítják az utasokat.
• Szintén megosztva járnak a metrók 2015. április 25-én (szombaton) és 26-án (vasárnap) Újpest-Központ és az Árpád híd, valamint a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között. A Deák Ferenc tér M és az Árpád híd M között pótlóbuszokkal lehet utazni. Ezeken a hétvégeken is biztosítják az utolsó M3-as metróhoz a megszokott csatlakozó felszíni járatokat, esetenként pluszjáratokkal.

Bővebb információk a BKK honlapján.