Az egészséges, tiszta környezet közérdek

  •  
  •  
  •  

Egy város nem építmények, utcák, közművek összessége, hanem a benne élő emberek közössége. Újpest egyre szebb. Parkok, zöldterületek mindenhol. Ám sok helyen tapasztalható, hogy az ingatlanok előtti közterületek elhanyagoltak, pedig a tisztaság és a rend közérdek, különösen ilyenkor, az allergia időszakában.

– Fontos, hogy mindenki érezze, tudja, aki ebben a városban él, hogy Újpest a miénk. Közös érdekünk, hogy a környezetünk tiszta, egészséges és szép legyen, nem csak magunk, hanem a gyerekeink jövője miatt is – mondja Rádi Attila alpolgármester. – Az önkormányzat mindent megtesz a szebb, tisztább városért, és ugyanezt kéri mindenkitől, aki itt él. Fontos, hogy minden ingatlantulajdonos, bérlő és társasházkezelő hatósági felszólítás nélkül is tegyen eleget a jogszabályban előírt kötelezettségnek, és tegye rendbe a lakóhelye előtti közterületet. Közös célunk az épített és természetes környezet megóvása, szebbé tétele, igényes lakókörnyezet kialakítása, ebben minden újpesti polgár közreműködése nagyon fontos. Mindannyian vegyünk részt városunk közterületeinek tisztántartásában, és erre hívjuk fel szomszédaink, valamint lakótársaink figyelmét is! Így közösen lehetünk büszkék a tiszta és rendezett Újpestre.

Tegyünk együtt azért, hogy Újpest a főváros egyik legszebb, leggondozottabb kerülete legyen!

A főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. Főv. Kgy. rendelet 3.§. alapján minden ingatlantulajdonos, – használó, -kezelő köteles (az ingatlan területén túl) az ingatlanok előtti közterületet – járdát, illetve zöldsávot – is folyamatosan rendben – azaz gyom- és hulladékmentesen – tartani.

D.V.