Az egészséges, tiszta környezet közérdek

  •  
  •  
  •  

Az utóbbi időben tapasztalt esős időszak hatására a zöldfelületeken elindult a gyomképződés, akadály nélkül szaporodnak az allergén gyomnövények. Sok helyen tapasztalható, hogy az ingatlan előtti közterület hulladékkal szennyezett, takarítatlan. Újpest Önkormányzatának és az itt élőknek egyaránt tenni kell azért, hogy városunk utcái és zöldfelületei tiszták és gondozottak legyenek.

A főváros köztisztaságáról szóló, 48/1994. Főv. Kgy.-rendelet 3. §-a alapján minden ingatlantulajdonos, -használó, -kezelő köteles (az ingatlan területén túl) az ingatlanok előtti közterületet – járdát, illetve zöldsávot – is folyamatosan rendben, azaz gyom- és hulladékmentesen – tartani.

Tisztelettel kérünk minden ingatlantulajdonost és -kezelőt, hogy hatósági felszólítás nélkül is tegyenek eleget jogszabályban előírt kötelezettségüknek, és tegyék rendbe az ingatlanuk előtti közterületet.

Közös célunk az épített és természetes környezet megóvása, szebbé tétele, igényes lakókörnyezet kialakítása, ebben számítunk minden újpesti polgár közreműködésére.

Tegyünk együtt azért, hogy Újpest a főváros egyik legszebb, leggondozottabb kerülete legyen!

Újpest Önkormányzata