Az élet megy tovább

  •  
  •  
  •  

A közelmúltban a Magyar Olimpiai Bizottság döntött és felmentette Szabó Bencét a főtitkári pozícióból. Szabó munkaviszonya – közös megegyezéssel – meg is szűnt. A kétszeres olimpiai bajnok újpesti kardozó, Szabó Bence 2012 októbere óta volt a MOB főtitkára. Elmondta: váratlanul érte a döntés, de az élet megy tovább, és tudomásul veszi, hogy nem kívánnak vele tovább együtt dolgozni.

Szabó Bencét három hónappal a riói olimpia után menesztették. Azóta más változás is történt a MOB életében. Az Országgyűlés november 8-án nagy többséggel megszavazta azt a sporttörvény-módosítást, amelynek egyik fő célja az egycsatornás finanszírozási modell gyakorlati megvalósulása, valamint ezzel összefüggésben az állami és a civil sportigazgatás hatásköreinek egyértelmű elkülönítése. A jogszabályváltozás értelmében visszakerül a sportért felelős államtitkársághoz az állami források tervezése, elosztása, felhasználása, elszámolása és ellenőrzése is.

Szabó Bence: kárpótolt a sors
A Nemzetközi Vívószövetség (FIE) moszkvai kongresszusán Budapest elnyerte a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokság rendezését, de nem ez volt az egyetlen nagy magyar sportdiplomáciai siker. A MOB-főtitkári posztról közös megegyezéssel távozott, gyakorlatilag menesztett Szabó Bence ugyanis bekerült a FIE végrehajtó bizottságába, amelynek tizenhat év után van újra magyar tagja. – Nehéz napokon vagyok túl, és most úgy érzem, hogy az engem ért igazságtalanságért kárpótolt egy kicsit a sors – nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok.