Az ellenzéket hidegen hagyja a szakrendelő átvétele

  •  
  •  
  •  

Örömteli lenne a hír, hogy a képviselő-testület keddi ülésén a városatyák egyhangúlag támogatták a járóbeteg ellátó szakrendelő (SZTK) kerületi kezelésbe vételét, de sajnos a szocialista és jobbikos szavazatok hiányoztak. Csakúgy, mint a Semsey-díj odaítélésről szóló szavazásból.

A képviselő-testület tegnapi ülésén 12 igen és 1 nem szavazattal támogatta azt a javaslatot, amely a Semsey Aladár Újpesti Életműdíj létrehozásáról és odaítéléséről szólt. Az új elismerést elsőként Derce Tamás, leköszönt polgármester kapja, aki 20 éven keresztül irányította Újpest életét.
Mint arról korábban beszámoltunk, a díjhoz havi 350 ezer forintos járadék is tartozik, amelyből Derce Tamás egy, a hátrányos helyzetű gyermekeket támogató alapítványt hoz létre.

A képviselők döntöttek arról is, hogy a kerület vegye át saját kezelésbe a járóbeteg szakrendelőt. Erre azért van szükség, mert így lehetőség nyílhat arra, hogy mintegy 30 év után az épület végül felújításra kerülhet. Erre a célra egyébként Újpest önkormányzata korábban már felajánlott a főváros számára mintegy többszáz millió forint önrészt, sőt, a munkák finanszírozását segítő uniós pályázat előkészítését is kifizette, mégsem történt semmi. A jelenlegi döntés lehetővé teszi, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál a városvezetők megtehessék az ehhez szükséges lépéseket.