Az elmúlt és a közelgő ünnep

  •  
  •  
  •  

Hazám, hazám címmel közelgő nemzeti ünnepünk, március 15-e, valamint nem utolsó sorban a nőnap jegyében kezdődött estig tartó nótagála március 9-én az Ady Endre Művelődési Ház zsúfolásig megtelt színháztermében.

A megjelenteket dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő köszöntötte, külön kiemelve két, a nótagálához közeli ünnepünket, a nőnapot és a közelgő március 15-ét. A képviselő úgy fogalmazott, Újpest szerencsés város, ahol ilyen szép számú közönség gyűlik össze vasárnap délután, és nem utolsó sorban a magyardal-előadók miatt, egyben Wintermantel Zsolt, továbbá dr. Molnár Szabolcs alpolgármester üdvözletét is tolmácsolta.

Dr. Hollósi Antal üdvözlő szavai után Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselőkkel közösen virágot osztott a hölgyvendégeknek, majd pedig Ozsváth Kálmán Tóth Árpád Elejtetted a napot c. versével örvendeztette meg hallgatóságát.

Szintén a hallgatóságot köszöntötte Szirmai László, az Országos Szórakoztatózenei Központ vezetője is, aki örömmel nyugtázta, hogy a magyarnóta Újpest kulturális életének szerves részévé vált. E műfaj jeles képviselői közül külön kiemelte László Mária, az Újpesti Magyar Dal és Zenebarát Társaskör vezetőjének munkásságát, aki egyben a délután szervezője, s az általa vezetett nótakör vegyeskara az Újpest Cigányzenekar mellett szintén a fellépők táborát erősítette.

MOA