Az első bébik 2012-ben

  •  
  •  
  •  

A fővárosban és vidéken is fiú lett 2012 első újszülöttje

 2012 első percében született a békéscsabai Réthy Pál Kórházban egy kisfiú; Bábel Vince 3.250 grammal és 49 centiméterrel, természetes úton jött a világra, komplikációk nélkül.
    A kisfiú édesanyja a 37 éves Bakó Tímea árnyékolástechnikával foglalkozik, az édesapa Bábel Tamás, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) munkatársa.
    Az édesapa vasárnap az MTI-nek elmondta: nem számított arra, hogy felesége a szilvesztert a szülőszobán tölti, mert az előzetes számítások alapján a kisfiút csak január 4-ére várták.
    Szombat este barátaikkal ünnepelték az év utolsó napját. A kismamánál a szülési fájások este nyolc óra után kezdődtek és kilenc óra körül be is kellett kísérni a kórházba. Később a barátok is követték őket és együtt várták a babát.
    Budapesten 2012 első újszülöttje, Levente a 0:52 perckor született a Semmelweis Egyetem I. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A gyermek a 19 éves édesanya második gyermekeként 3.270 grammal és 54 centiméterrel jött a világra.
    A szülés problémamentes volt, az anya és gyermeke jól vannak – mondták az intézmény szülészeti osztályán.
    Golcs Józsefné, a kisfiú édesanyja az MTI-nek elmondta: éppen otthon voltak, amikor szombat este fél 7 körül megkezdődtek a fájások. A mentők szállították be a kórházba, ahol – az édesanya elmondása szerint – gyorsan és egyszerűen megszületett a kisfia.
(mti, képünk illusztráció)