Az első naptól a gyermekekért

  •  
  •  
  •  

Amióta Újpest Önkormányzata a Görgey úti Szakorvosi rendelőintézet tulajdonosa, a felújítás mellett előtérbe kerültek az orvos szakmai kérdések is. Sorozatunkat a Gyermekszakrendelőben, a pszichiátrián folytatjuk.

A Gyermekszakrendelő fennállása óta, a komplex ellátás részeként, gyermekpszichiátria is működik Újpesten. A pszichiátrián nem csak a IV., de a XV. kerületi gyerekeket is fogadják, és sokan jönnek Pest megyekülönböző településeiről is.

– Soha nem kellett még senkit elküldeni azért, mert például Győrben lakik, őt is fogadni tudjuk – meséli Dr. Kovács Alice gyermekpszichiáter. A rendelésen minden gyermeket ellátnak, akit hozzájuk irányítanak, a hét bármely napján, délelőtt és délután egyaránt.

Az újpesti rendelésen előforduló leggyakoribb problémák kicsi gyerekeknél a fejlődési elmaradás, a beszédfejlődés és egyéb funkciók megkésése. A későbbi korban a gyermekeknél a magatartászavarok, a szorongás jelenik meg, és a mai világban nagyobb számban fordulnak elő a kényszeres betegségek, a hangulatzavar, valamint az étkezéssel, alvással kapcsolatos problémák –tájékoztatott a doktornő. Szerencsére azonban a tapasztalatok alapján elmondható, hogy egyre tájékozottabbak az emberek, aminek köszönhetően nagyobb számban jutnak el szakemberhez, akik segíteni tudnak.

 A jól működő rendelés és ellátás az SZTK októberi önkormányzati átvétele óta még szervezettebb lett, hangsúlyozta a főorvos. Emellett szakmai szempontból is fontos, hogy jobban működik az orvosi továbbképzések támogatásának, illetve megszervezésének rendszere is.

(antosa)